Yılbaşı Elbisesi Nerede Giyilir?

Mart 18, 2014

Aslında yılbaşı etkinliği adı altında dikilmiş fakat son anda "banane ya ben yılbaşı ağacı olucam :)" diyerek yeşil tütü etekle yılbaşına girmiş olan ben, diktiğim bu elbiseyi arkadaşımın kınasında nihayet giymiş oldum :D Aslında kolay bir kalıp olduğu için dikmeye karar verdiğim bu parça, beni düşündüğümden çok daha fazla uğraştırdı...
Yılbaşı tütüsü için buraya bakın ;)


Burda kalıplarına hala alışamadığımdan olsa gerek, 34 bedende paysız kesip diktiğim bir sürü parça bol bile gelirken, bu elbise de aynı sonuca ulaşamadım, tam tersine kendisi baya küçük geldi, ama benim elbiseden vazgeçme gibi bir niyetim olmadığı için başladım kurtarma çalışmalarına! İki yan tarafada siyah düz bir parça ekleyerek dar gelen elbiseyi genişlettim, tabi böyle anlatınca kolay geliyor ama ekleri diktikten sonra yine başka yerlerden daraltmalar, uzatmalar ve kısaltmalar yapmak eziyet oldu benim için :(



Elbise kalıbı olarak Burda 2013 Aralık 122 nolu modeli kullandım. Ayrıntılı dikiş aşamalarını yılbaşı etkinliği altında kendindik.com da bulabilirsiniz ;) Bu arada yeni bir dikiş etkinliği de başladı haberiniz olsun, bakalım ben bu yoğunlukta katılabilecek miyim?





You Might Also Like

13 yorum

  1. Çok zekice ve şık olmuş, yorulmana değmiş ellerine sağlık. Aaa 'sizden' 'sana' geçmişim. Hergün ne koydun bloga diye merakla bakıyorum ya sen benim gözümde çok yakınsın artık. Nesrin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler valla her yorumunuz birbirinden motive edici :) hergün bakmazsanız darılırım zaten, her gün gelin bakın, fikir verin bana :D sizli bizli konuşmaya da ne gerek var canım böyle daha iyi zaten, benim de blog da olmasını istediğim ortam bu ;)

      Sil
  2. Kesinlikle ayrı bir hava katmış süper olmuş
    yeni etkinliğe bende hevesliyim ama hala kalıp Arama telasindayim :)) henüz bi ilerleme kaydedemedim yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekküler :) yeni etkinlikliğe bende çok katılmak istiyorum ama zamanım yok benim de :S kalıp işi kolay bence, elinizdeki dergilerde mutlaka vardır basit bir kalıp ;)

      Sil
    2. mızmız çekirgeler topluluğu...

      Sil
    3. Yakalandık :))

      Sil
    4. hem mızmız hem tembel bence :D

      Sil
  3. Hıh şöyle! İçimiz açılsın fotoğraflara bakarken :)
    Utanmadan bir de 34 beden küçük geldi diye şikayet ediyorsun ya!! Ben de burayı TİB'e şikaye edeceğim... Biz şurda 40 bedene zor girerken :)))
    Nefis olmuş! Güle güle giy. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında 34 beden küçük geldi diye şikayet etmiyorum, Burda dergilerindeki tutarsızlıktan bahsediyorum ama biraz yanlış anlaşıldım galiba :) bir kalıpta küçük, bir kalıpta büyük oluyor bedenler, hala ona alışamadım işte :D

      Sil
  4. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...:) Dediğiniz tutarsızlığı zaman zaman ben de yaşıyorum ama sanırım esnek kumaşla dikilen modellerde bir küçük kalıbı, esnemeyen kumaşlarla dikilen modellerde de tam kalıbımızı dikmek gerekiyor.En azından bana hep öyle oldu.Bu arada bloğunuzu çok beğendim...Ben de beklerim.Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin Özgü :) aslında kumaş çeşidine göre değişiyor haklısın ama bu kadar fark olmazdı normalde, bu elbise için baya küçük geldi çünkü, paylı kessem bile küçük geliyor, şuan başka bir yenisine başladım bu kalıptan ordan biliyorum :) en iyisi kalıpları ölçerek yapmak, artık akıllandım tüm kalıpları ölçüp kesiyorum ;)

      Sil

@birdikbinbak

Subscribe