Çizgili Elbise

Mart 06, 2014


Dikiş dikmeye başladığımda bir heves bir sürü kumaş almıştım, ama bundan ne dikilir ne işime yarar diye düşünmemişim o zaman! şimdi daha bilinçli kumaş alıyorum o ayrı ;) O zamanlardan kalma (yaklaşık 1 yıl önce yani) çizgili bir kumaşım vardı, ne yapsam ne diksem diye baya düşünüp bir kalıba yakıştıramamıştım, bu kalıbı görünce kafamda şimşekler çaktı! Genelde modelleri olduğu gibi kullanmam mutlaka kendimden bir şeyler katarım ama bu sefer bırakın modeli değiştirmeyi neredeyse kumaş bile aynı :D Bir de bu modeli dikmesi çok kolay, 1-2 saate biten bir elbise oldu, yeni dikişe başlayanlara şiddetle tavsiye edilir!!

When I started sewing, I bought a lot of fabric about a year ago. But I did not think what i can do for it. For this reason; that fabric had to wait for creative idea ;) When i saw the burda pattern, i decided to sew this dress in both similar fabric :D If you're new to sewing, I definitely recommend this dress sewing!!

 

Aşağıda nasıl kalıba göre kumaşı kestiğim var! çizmeden tüm işaretlerini kumaşa geçirmeden direk kalıbı iğneleyip kesiyorum :D genelde paylı kestiğimde çok bol geldiği için ben paysız kesiyorum ama siz ölçü almadan böyle şeyler yapmayın, titizlikle çalışın ;)




 Model aslında astarlı ama ben astar dikmeyi pek sevmediğimden, yakası için pervaz kesip paça telasıyla bastırdım, böylece yaka daha düzgün olmuş ve bende astar dikmemiş oldum :) (astar dikeceğime bir elbise daha dikerim diye saçma bir mantığım var, ne yapayım tembelim işte :))



Aşağıda modelin dergideki hali var; evet hiç benzemiyor ;)




Yok ben bu elbiseyi sevmedim derseniz sizi de böyle alayım; bu modeli kolsuz çalışıp, boyundan bağlamak için ince bir parça dikerek aşağıdaki gece kıyafeti tarzı entariyi dikebilirsiniz :) yada gidip Mango'dan 119,99 TL ye de satın alabilirsiniz tabi! daha da bize dikişi sevdiremedin hiç fikir vermedin demezsiniz artık, hadi makinelerin başına, yoklama yapıcam ;)


You Might Also Like

16 yorum

  1. Evet evet evet... Daha ilk fotoğrafı görür görmez dedim ki ben bu elbiseyi daha önce görmüştüm. O astar dikeceğim yerde yeni elbise dikerim mantığınıza da katılıyorum. Bu arada bazı kumaşlar uzun süre bekleyip böyle ansızın süper fikirlere hop diye yakışıveriyor. Bazen beklemek çok iyi sonuç veriyor. Çok ta yakışmış sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Türkan :) iyi ki başka bir şey dikmemişim bu kumaştan, bende çıkan sonuçtan dolayı mutluyum gerçekten, elbise çok içime sindi ve severek giyiyorum :D

      Sil
  2. Güle gülekulanin yakismisda vesselam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) sarı genelde koyu tenlilere yakışır ama bunu bende sevdim ;)

      Sil
  3. bir çizgili delisi olarak ben tabii ki bayıldım. Üstelik çok yakışmış.Lakin demeden geçemeyeceğim; hedef mangonun 100 liralık elbisesiyse tamam ama yok eğer beymenin 1500 liralık elbisesini hedeflemişseniz üşenmeyin o astarı dikin, aradaki fark emeğinize değecektir. Hem zaten terzi üşenmez! :)) (sadece düşüncemi belirtmek istedim, umarım ahkam kesiyorum gibi anlaşılmıyordur!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla çok iyi özetlemişsiniz :) tabi iyi bir elbise dikmek istediğimde astar çalışmak kaçınılmaz, ki bunu yaptığım bir kaç iş var ama henüz yayınlayamadım :D ama dediğiniz gibi hedef küçükken astara gerek yok bence de, bu elbise için hem kumaş içini göstermiyor hemde kaşındırma falan yapmıyordu, sırf yaka için o kadar kumaş ve zaman harcamak mantıksız geldi, o yüzden bende böyle bir çözüm buldum :D ayrıca; kendime pek terzi diyemesem de üşengeçlikte üstüme yok :) gerçi bu durum zamanım olmadığımdan kaynaklanıyor malesef! Düşüncelerinizi hep paylaşın lütfen onlar benim için çok önemli gelişim sağlamama yarıyor :D sevgiler..

      Sil
  4. merhaba, elbiseniz çok çok güzel olmuş, iyi günlerde giyin. Eğer vaktiniz varsa ve cevaplayabilirseniz birkaç soru sormak istiyorum.Ben çok acemiyim de.Benim makinem Singer , mesela keçe yada penye dikerken iğnenizi, dikiş aralığını vb. şeyleri mutlaka değiştirmek gerekiyor mu? yada masura başlığında ki vidanın sıkılığını ile her kumaşta değiştiriyor musunuz?Cevaplayabilirseniz mutlu olurum?Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) soru sorulunca mutlu oluyorum valla, daha 1-2 ay öncesine kadar ben hep soru soruyordum hala da soruyorum tabi :) keçe dikerken; ben kot iğnesi denilen 16 numara iğneyi kullandım, penye dikerken de 11 numara olanı kullanıyorum ( ama penye açılma yapmasın ve dikişler esnesin diye yan dikişler için zigzag dikiş kullanıyorum), diğer soru masuranın başlığındaki vida ile hiç oynamayın bozulur, o kendinden ayarlı zaten (tabi elektrikli makineler için söylüyorum, eski manuel makinelerde öyle değil sanırım), dikiş aralığı için ben iki ayarda da 3-3 kullanıyorum ama bu dikiş yaptıkça kendinizin keşfedeceği bir durum olucak, her kumaşta böyle olmaz çünkü, size tavsiyem ufak bir kumaşta ayarları değiştirerek dikmeyi deneyin, böylece o kumaş için en doğru ayarları bulmuş olucaksınız! sevgiler..

      Sil
    2. bu yorumlarım hepsi kendi denemelerimle elde ettiğim görüşlerdir, hiç bir kursa gitmediğimi ve bu bilgilerin yanlış olabileceğini hatırlatmak isterim :) zira yeni bir şey öğrenir ve daha iyi olduğunu düşünürsem bunların hepsi geçersiz kalabilir :D

      Sil
  5. Bugün ben de aynı kalıbı kullanarak çizgili bir tshirt diktim, dediğiniz gibi kolay bir kalıp olmasına rağmen duruşu çok şık, iyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Gunber, siz de iyi günler de giyin :) bloğunuzda paylaştığınız da görelim nasıl olmuş :D

      Sil
  6. süpersiniz :) hemen cevap verdiniz.ÇOOOOOOOK teşakkür ederim. Demek ki yeni iğneler almam lazım. Ben zira hep nerede ise aynı kalınlıkta kumaşlar kullandığım için gerek kalmamıştı. ama sizin çantadan dikmek için keçe aldım. O nedenle derhal iğne almam gerekiyor. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çantayı diktikten sonra fotoğrafını yollayın, merak ederim ben :D

      Sil
  7. Harika olmuş elifçiğim, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

@birdikbinbak

Subscribe