Gezdim Gördüm: Berlin (4.gün)

Mart 13, 2016


4. gün Berlin' de sevgilim de yanında olduğu için çok daha keyifli geçti. Güne erken başlamamıza rağmen yine de müze adasındaki tüm müzeleri gezemedik. Müzeler o kadar büyük ki, hakkını vererek gezmek için en az 1,5 güne ihtiyacınız var.. Müzeler dışında biraz parklarda dolaştık ve akşam da Kreuzberg' deki kafelere gittik. 


İçi kadar, uzun merdiven yolu sonrasında manzarası ile de keyif veren bir katedral.


2-Tiergarten

Şehrin merkezinde devasa bir park, bisikletle gezmeniz tavsiye edilir!



3-Cafe am Neuen See

Parkın içinde bulunan pizzaları enfes bir restaurant.




Bergama Zeus SunağıMilet'in Market Kapısıİştar Kapısı ve Mshatta Alınlığı gibi yapılar ve bu yapılara ait eserler, gerçek yerlerinden ayrıntılı bir şekilde toplanarak bu müzede yeniden birleştirilmiş. Bu eserlerin yasal olarak götürülmediğine ait tartışmalarsa hala sürüyormuş. Bizim ülkemize geri gelse bu kadar iyi bakabilir miyiz emin değilim tabi ki..



Antik mısır tarihi eserlerinin sergilendiği müze. En meşhur Nefertiti heykeli de burada sergileniyor, fakat tüm eserleri fotoğraf çekmek serbest olmasına rağmen bir tek bu büstü çekmek yasaktı.



You Might Also Like

2 yorum

  1. Gerçekten çok güzel bir şehir. Çok beğenmiştim. Bergama Müzesi için aynı şeyleri düşünmüştüm :)

    YanıtlaSil
  2. gitmek istediğim bir şehir sayende görmüş oluyorum teşekkürler.. berlin duvarını da acaip merak ederim ne kadar kalıntısı kaldı acaba? diğer yazılarına gidiyorum belki onlarda vardır :D

    YanıtlaSil

@birdikbinbak

Subscribe