O Bir "şal"dan Etek

Şubat 24, 2014


Bu eteğe şal etek dememin nedeni gerçekten "şal" dan yapılmış olması :) ev arkadaşımın ananesi bu tül parçasını hac dan getirmişti bize, dar uzun bir parçaydı, uçlarını incecik dikip şal yapalım diye, 1-2 sene dolapta şal olmayı bekledi zavallım, ama ben dikiş makinemi alır almaz kendisine yapıştım, çünkü o zamanlar İzmir'de kumaş nereden alınır bilmiyordum, elimde olan tek kumaşta bu olunca dikilmeye mecbur kaldı, önce kumaşı uzun kenarından en bol dikişle dikip ipleri çekerek büzgü yaptım belime göre ayarladım sonra iki kenarını birleştirdim ve astara da ekledikten sonra lastik takarak bitirdim, ayrıca astarı da benim eski uzun hırkamdan yapıldı, artık o kısa bir hırka :) merak etmeyin hala giyilebiliyor onu da ziyan etmedim yani ;) daha çok boş zamanım olsa neler yaparım neler :P

I made this skirt from wrap and used an old cardigan for the lining because I did not know where the fabric is taken. I had this fabric and made ​​them at that time. Also, if i have lots of time, i can make more beautiful pieces :D










You Might Also Like

15 yorum

  1. Selem , bende hevesli ve acemi bir terzi adayıyım, yaptıklarınızın hepsi güzel ama özellikle keçe çanta ve bu eteğe bayıldım. Aynı kumaştan bende de var halacım hacdan getirmişti. Eteğinizin ve çantanızın aynısını kopyalayacağım müsadenizle :).
    Birde Kemeraltından kilo ile kumaş aldığınızdan bahsetmişsiniz mümkünse neresi olduğunu tarif edebilir misiz? Teşekkürler..
    Nes.

    YanıtlaSil
  2. Selam demek istemiştim. Pardon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz :) yaptıklarım fikir versin diye koyuyorum zaten, siz de yapın tabiki mutlu olurum, ama yapınca bana da fotoğrafını yollayın lütfen :) kumaş için; sırtınızı kızlar ağasına verin düz yürüyün ilk soldan dönün o sokakta bir kaç tane kilo ile kumaş satan yerler var fakat genelde çarşaf nevresim gibi şeyler dikmek için, kıyafet için kumaş pek görememiştim ben..

      Sil
  3. Cevabınız için teşekkür ederim. Şimdi kızımı kreşe bırakıp, hemen Kemeraltına gidiyorum.Kumaş olsun da ben ne olursa denerim.Yeter ki makinanın başına geçeyim. Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  4. ne demek rica ederim, umarım güzel kumaşlar bulursunuz ;)

    YanıtlaSil
  5. çok çok çok beyendim :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş giyip kullanmadıklarımı dönüştürmeyi çok seviyorum bende :) hatta yazıyı okuyunca ben hangi şalımdan yapabilirim diye düşündüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh ne güzel düşünmüşsün, yeni almak yerine bunlar daha değerli!! :D

      Sil
  7. merhaba etek hoş olmuş şal kullanan biri olarak o şal için olmazdı. yani kullanandan kullanana değişir etek için tam ideal bir kumaş olmuş bence. geldim . gördüm ziyaret ettim banada beklerim bye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abiye için belki şal olarak kullanılabilirdi, ama ben de etek olarak daha çok sevdim ;) kızınızın gotik barbie lerine de bayıldım :D

      Sil
  8. ellerinize sağlık.. çok güzel dikmişsiniz.. kendime dikiş konusunda çok üşengecim. bir seferde bitmiyor benimki diye şimdilik minik kızlarıma dikiyorum.. Ben çamdibi nde kilo ile kumaş satan yerler biliyorum. kumaşçı gezmeyi çok seviyorum.. Annemin arkadaşlarına tur düzenlemişliğim vardır hani.. İsteyen olursa toplaşıp gidebiliriz..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşengeçlik konusunda ben de aynıyım o yuzden hep basit modeller dikiyorum :D ama gitgide alışıyor insan, artık daha iyilerini dikmek istiyorum çünkü, kumaşçı içinde harika olur valla yapalım bunu ;)

      Sil
  9. Acayip dikiş meraklısıyım, çocukken bile barbielerle oynamak yerine onlarea kıyafet dikmeye çalışırdım.. Ama gelin görünki hiç bilgim ve tecrübem yok.. sürekli dikiş ile ilgili sayfalara bakarken buluyorum kendimi ama cesaret edemiyorum.. Ben ve benim gibi acemiler için basitçe yapabiliceğimiz bunun gibi parçaları anlatırsanız çok sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam Gamze, hiç korkmana gerek yok, hemen fazla pahalı olmayan bir dikiş makinesi al ve dikmeye başla ;) burda pratik dikişlerle işe başlayabilirsin mesela orda her şey aşamalı anlatılıyor zaten, oldu ki anlamadın nette bir sürü kaynak bulabilirsin, bize de sorabilirsin tabi ;) bende elimden geldiğince aşamalı anlatmaya çalışıcam bundan sonra, sevgiler..

      Sil

@birdikbinbak

Subscribe