Tasarım Faciası!

Şubat 03, 2014

  Bazen orijinal bir şeyler yapmak isterken o parça bir faciaya dönüşebilir, tasarımcı olmadığım yada çok zevkli  ol-a-madığım için, hayal gücümün beni götürdüğü yere gidebiliyorum ancak :) Beğendiğim bir modeli daha güzel bir parça haline dönüştürmeye çalışırken, tamamen heba olan kumaşlara bakarken buluyorum kendimi! Mesleği palyaçoluk olan biri varsa bunu ona hediye edebilirim sanırım :) yada yine başka bir yaratıcılık projesiyle kendisi giyilebilir hale gelebilir belki!

I trying to make original pieces, but I can do it only as my imagination. When i like a model, trying to make it better. You know i can't do every time as in this model! If there is a clown in here, I can give as a gift to him or need to find a more creative model ;)


Aslında yeşil ve morun uyumunu çok severim, hatta iyi bir parça olacağına emindim! (kendini bilmezlik işte :)) Fakat kumaşın cinsi ve modeli yanlış seçmemden dolayı böyle bir sonuç ortaya çıktı sanıyorum..Nedenini bilen varsa bana da bildirsin lütfen :D

I love the harmony of green and purple, but not this time. I failed because of chose the wrong kind of fabric and pattern, this is my opinion of course. If you know why it is, please tell me :D


Bir diğer neden; yetmeyen mor kumaşım için kumaş almaya gittiğimde, yanlış kumaşı alıp gelmem de bluzun facia olmasında rol oynadı sanırım, zaten unutkan bir insan olarak kumaşı almadan kumaşçıya gitmem takdir edilecek bir hareket ! O yüzdendir ki aşağıdaki fotoğrafta iki farklı renkte mor kumaş görünüyorsunuz, bilgisayarınızın ayarı ile oynamayınız zira yazarın kendini bilmez hallerinden kaynaklanıyor :)

 If you can see two kind purple fabric, you are right.The purple fabric was wrong because I did not take samples when i went to buy fabric.


Turtleneck shirt pattern; Burda 2013/10 #108


You Might Also Like

22 yorum

  1. çok geçmiş olsun yaa,oluo maalesef bazen ble şeyler,yılmak yok dikişe devam :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Esma hanım :) yılmayı bırakın ben bu parçayı nasıl kurtarırım düşüncelerindeyim, kötü olanı atma gibi bir huyum yok malesef ille de onu kurtarmam lazım :D bakalım bunun başına daha neler gelecek :) bu arada bende sizin takipçilerinizdenim ;)

    YanıtlaSil
  3. ben gibi sende atamıyorsun galiba kollarında ki parçanın kumaş türü farlı galiba onu çıkararak kolsuz olabilir.ama denemeden sonuca varamayızki ben beş yıldır dikiş dikiyorum o kadar kumaş zayi ettim ki ama pes etmemeli önemli olan bu işi sevmek ve istemek kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler :) kolları çıkarırsam kol altı baya açık kalıyor, onun için de çözüm bulmak lazım! yazın da giyilmez zaten öyle bir kumaş da değil, başka ne yapabilirim hala düşünüyorum :D

    YanıtlaSil
  5. Bir kenara koy bence bazen ampuller parlıyor aniden:D

    YanıtlaSil
  6. aynen öyle Neslihan, inan rüyamda bile gördüğüm oluyor :)

    YanıtlaSil
  7. Modelden o modelden :) Aslında çok güzel olurmuş da model göstermemiş :)))
    Ben olsam muhtemelen tekrar parçalarına ayırmış ve başka bir şeylerle birleştirmeye çalışıyor olurdum şu an :)
    Ama kenara bir koyup ilham perilerini beklemek daha başarılı sonuçlara ulaştırabilir bence de :)))

    Bir de rica; harf doğrulamayı kaldırabilirsen yorum bırakmamız kolaylaşabilir belki :)

    YanıtlaSil
  8. bence de model de sıkıntı var :) yoksa renk uyumu gayet de olurdu dimi? ama hala kararlıyım, bunlardan güzel bir şeyler yapıcam, ama zamanı var belli ki!
    harf doğrulamayı kendim için koymuştum aslında, biraz Türkçe'yi doğru yazma konusunda takıntılıyım ;) sizde üşenmeyin doğru yazın yorum yapın :D okuyana faydamız olsun ;)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal koşullarda Türkçe'yi doğru kullanma konusunda ben de hassasım.
      Ama üşengeçlikten değil, doğrulamada bulanık bulanık rakamlar zaten çok da sağlıklı olmayan görüşümü zorladığı için rica etmiştim sadece. Belki benim gibi zorlananlar vardır diye hani...
      Neyse efenim, öyle gerekiyorsa yazarız :)
      O halde en azından cümle başında büyük harfe dikkat diyelim ;)
      Sevgiler...

      Sil
    2. genelde bende cümle başında büyük harf kullanıyorum tabiki :) ama yorumlarda isteyerek küçük harfle başlamaya çalışıyorum, sohbet havasında yazar gibi olsun diye, evet mantıklı gelmeyebilir ama ben böyle seviyorum işte :D rahatsızlığınız varsa kaldırırım tabi lafı mı olur ;)

      Sil
    3. Estağfurullah, mantık aramak ya da sorgulamak kimsenin haddine değil. İnsanlar birbirlerinin görüşlerine katılabilir/katılmayabilir, tercih meselesidir. Ancak her koşulda saygı göstermek zarurettir. Dolayısıyla saygı duyarım :)

      Göz olayına gelince rahatsızlık demeyelim de, zaman içerisinde fazlaca çalışmaktan dolayı biraz hassasiyetlerini yitirmeye başladılar diyelim. :)

      Ayrıca inceliğinizden ötürü de teşekkür ederim.

      Sil
    4. ne demek, her zaman beklerim :)

      Sil
  9. doğruyu söylemeliyim değil mi? çok haklısın facia ama şöyle bir şeye dönüşmeye yeter mi acaba parçalar http://arreboditcomunapantigana.blogspot.com.tr/2014/03/the-perfect-pattern-parcel-mi-lady.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok begendim, çok mantıklı bir kurtarma operasyonu olabilir galiba :) gerçekten çok teşekkürler ornitorenk :D

      Sil
    2. öylesine aklımda kalmış ki bluzun neredeyse aynı renklerin kullanıldığı bu parçayı görünce direk sen aklıma geldin :)

      Sil
  10. ilk fırsatta yapıcam sanırım, biraz kopya çekmek gibi olucak ama ne yapalım bu seferlik oyle olsun :D

    YanıtlaSil
  11. Aslında kumaş seçimi de ysnlid olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi canım kumaş seçmeyi bilsem herşey daha kolay olucak aslında :)

      Sil
  12. Anlattıgın şeylerden yola çıkarak sende kendimi buldum ;) beni anlatıyomussun gibi geldi bi anda ;D ama oluyo iste böyle talihsizlikler yılmak yok yola devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle yorumlar geldikçe, oh ne güzel benim gibi düşünenler de varmış diye içime su serpiliyor resmen :) teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  13. hahaha! ah ben böyle ne kumaşlar heba ettim! olur öyle arada... bence ortadaki yeşili kaybedip daha sakin / dengeleyici bir renkte kumaş eklersen bu bluzu giyebilirsin yine. doğruca dikiş yerlerinden kesebilirsin gibi geldi bana. dikişleri sökmeye bile gerek yok. iki farklı mor da gayet güzel görünüyor bence birlikte.
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üzerine çok düşünüp hiç bir şeye benzemediğine karar verdim ve attım :) daha önce hiç giyilemeyecek kadar kötü bir şey dikmemiştim ;D bu da ilk attığım parça oldu zaten, bazen vazgeçmek gerek ;)

      Sil

@birdikbinbak

Subscribe