Alaçatı'da 2 Gün..

Nisan 14, 2014


Konu tatil olunca ilk akla gelen yerlerden biri; şüphesiz ki Çeşme, fakat son yıllarda ünlülerin de etkisiyle Alaçatı Çeşme'ye göre daha popüler bir tatil yeri oldu, tabi burda Çeşme'ye sadece 8 km uzaklıkta olması da önemli bir etken sanıyorum.. 
Benim ise Alaçatı'da en sevdiğim şey taş evler, onun dışında daracık renkli sokaklar, rüzgar değirmenleri ve her sokağında satılan rengarenk takılarla dolu olması ;)



Tabi sokakların bu kadar cansız olması henüz sezon gelmediğinden, biz mart sonu gittiğimiz için oldukça boştu Alaçatı... Ama itiraf etmeliyim ki bu halini daha çok sevdim.. Çok fazla gitmeme rağmen kalabalıktan göremediğim bir çok ayrıntıyı görmüş ve sokaklarında sakin bir şekilde dolaşmış oldum..




Eğer yolunuz düşerse Dutlu Kahve'de bir sakızlı kahve içmenizi tavsiye ederim ;) Kahveleri kadar kendisi de büyüleyici bir mekan..








Aşağıdaki gibi takıları, hatta daha abartılarını Alaçatı merkezde görebilirsiniz, fakat Pazar günü orada olacaksanız yerel halkın gittiği sebze-meyve ve kıyafet pazarına göz atmanız iyi olabilir ;) Aşağıdaki 5 fotoğraf bu pazardan..






Dar sokaklarda karşınıza çıkan taş evler ve oteller görülmeye değer..



Aşağıda koruma altına alınmış bir sakız ağacı, o yüzden ancak uzaktan bakabiliyoruz..


Alaçatı Marina;






Boş bir plaj;


Rüzgar sörfü okulları; 





Bu da kaldığımız otel ;)





Ve gecenin finali, şömine başında bir yemek ;) 


Eğer boynumdaki kolyenin yapılışını merak ediyorsanız, sizi buraya alalım ;)

You Might Also Like

2 yorum

  1. Oh oh oh:))) iyi gezmeler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gezdik gördük, çok da iyi geldi :) herkese küçük kaçamaklar lazım ;)

      Sil

@birdikbinbak

Subscribe